[ad_1]
–برنامهریزان چینی امیدوار هستند که کوماک سی ۹۱۹ با شش سال تاخیر در زمان وعده داده شده در نهایت در سال جاری میلادی تحویل ناوگان هوایی چین شود.
گزارش فرارو به نقل از گلوبال تایمز، این هواپیمای با بدنه باریک به دلایل مشکلات فنی و مالی در حمل و نقل و زمان و روند تولید طولانی مدت است. چین امیدوار است از طریق سی 919 وابستگی ناوگان هوایی آن را به هواپیماهای تبدیل شده به فناوری خارجی هم، چون بوئینگ و ایرباس کاهش می دهد.
هواپیمای مسافربری باریک توسط شرکت هواپیمایی تجاری چین (کوماک) سازنده هوافضای دولتی ساخته شده است.
پس از تولید در دسامبر ۲۰۱۱ میلادی، نمونه اولیه سی ۹۱۹ در ۲۰۱۵ میلادی از خط افتتاحیه خود بر شانگهای در مه ۲۰۱۷ میلادی انجام شد. تولید آن مسیر سختی برای سازنده بوده که در ابتدا این هواپیما در سال ۲۰۱۶ وارد بازار می شود. با این وجود، سالها مشکلات فنی و مسائل مربوط به تامین، آن را به خطر انداختهاند. به طور خاص، کوماک تحت تأثیر قرارگیریهای اعمال شده توسط دولت آمریکا در سال ۲۰۲۰ میلادی قرار گرفت که محمولههایی از موتورهای هواپیما را در فهرست سیاه قرار داد. کابین خلبان سی ۹۱۹ در سال ۲۰۱۷ میلادی نمایش داده شد.
طبق گزارش مرکز بینالمللی، حدود 60 قطعه از قطعات سی 919 توسط شرکتهای آمریکایی تأمینکننده میشوند بنابراین قطعات هواپیما به شرکتهایی مانند جنرال میشوند.
در حالی که با چالشهای سیاسی فنی روبرو میشود موفق نشد تا پایان سال تصویب گواهینامه محلی مورد نیاز برای تنظیم هوانوردی چین یعنی همان اداره کشوری (CAAC) آن کشور را دریافت کند.
این وجود، کماک اکنون دنبال دریافت گواهینامه است. «یانگ ژنمی» اداره دولت چین در دسامبر ۲۰۱۱ به «رویترز» گفته است که این تعداد پروژه تکمیل نشده است. به گفته ژنمی، سی ۹۱۹ تنها ۳۴ پرواز از ۲۷۶ پرواز را انجام داده است. به گفته ژنمی، آژانس، استانداردهای صلاحیت پروازی سخت را برای این هواپیما اعمال است که باید از ۴۰ بررسی تمام موارد توسط روز نیروی انسانی.
علیرغم قطعی که به دلیل نشانه های ویروس تشدید شد سی امیدوار است که هواپیما را در یک سال آغاز کند.
سی ۹۱۹ در شانگهای مستقر شده و در مسیرهای داخلی به شهرهایی مانند پکن، گوانگژو، چنگدو و شیامن پرواز قرار می گیرد.
علیرغم آن را که این هواپیما اعلامها نشان میدهد احتمالاً در حدود ۵۰ میلیون دلار از ۳۲۰ ۱۰۶ و ۱۱۱ میلیون دلار از ایران خواهد داشت.
این هواپیمای چینی قادر به پرواز در محدودههای ۴۰۷۵ تا ۵۵۵۵ کیلومتری است و میتواند ۱۵۸ ۱۶۸ مسافر در خود جای دهد.
[ad_2]